L´AJUNTAMENT DE PINEDA APROVA LA SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES COM A TRÀMIT PREVI A LA DESCLASSIFICACIÓ URBANÍSTICA DE LA VALL DE LA RIERA

(30/06/08)

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha aprovat la suspensió de llicències urbanístiques a la Vall de la Riera de Pineda, una ja antiga reivindicació de la plataforma que des de fa anys defensa la preservació d’aquest paratge, un dels darrers enllaços naturals que queden entre el sistema marítim maresmenc i el Parc Natural del Montnegre. La gent de la plataforma ho explica amb detall en el seu web, però resumidament venen a dir que aquesta és una bona notícia, tot i que és, tot just, una primera passa que hauria de conduir el consistori pinedenc a la desclassificació del sol urbanitzable que “amenaça” la vall.

Ens hem de felicitar de la novetat, és clar. Però no hem pas d’aturar la vigilància, perquè diversos projectes amenacen la continuïtat i integritat d’aquest espai natural. Per començar, l’ACA ha de tirar endavant la construcció d’una depurada a l’antiga pedrera de Montpalau, i això implica una xarxa de canonades que seguiran, justament, el traçat de la riera. El respecte i la cura amb què es faci (o no) aquesta instal·lació, condicionarà sense cap mena de dubt el futur del paratge.

I no oblidem que el recent traspàs de la titularitat de l’N-II a la Generalitat va posar en agenda el futur desdoblament de l’autopista del Maresme per, teòricament, millorar els problemes de trànsit i connexió de la comarca. De moment, tot apunta a que aquest desdoblament viari portarà la nova carretera a buscar la connexió amb l’antiga N-II a Pineda, creuant, justament, la Vall de la Riera de Pineda. Si això fos així, es partiria pel mig aquest paratge i comprometria tot esforç alternatiu.

Diu la dita que “pensa malament i no erraràs”. No voldria ser pessimista, però m’agradaria pensar que aquesta aturada momentània de l’amenaça urbanística no serà un compensació a l’avançada pels mals, força més gruixuts, que queden per venir. Creuem els dits i mantinguem-nos atents a les notícies de la plataforma, que vetlla admirablement per la salut natural d’aquest racó del Maresme.

Escribe un comentario

Puede usar HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>