COMUNICAT DE LA PLATAFORMA “SALVEM LA VALL DE LA RIERA” EN CONÈIXER L’APROVACIÓ DEFINITIVA DE L’ARE DE PINEDA PER PART DE LA GENERALITAT

16/3/09)

 

1.- Considerem que l’aprovació definitiva de l’ARE de Pineda, per part de la Generalitat, amb la construcció prevista de 1.998 habitatges, és una MALA NOTÍCIA pel municipi. L’execució d’aquest volum d’habitatge tan elevat, allunya a Pineda d’un model territorial equilibrat i sostenible.

 

2.- L’execució de l’ARE suposarà la construcció total dels 3 kms. de façana litoral de que disposa el municipi i l’apropa, perillosament, als models de saturació urbanística que caracteritza part de les poblacions del Baix Maresme; a més a més, estimula un consum de sòl exagerat i a un ritme molt accelerat. Amb la construcció de l’ARE, Pineda de Mar es converteix en el primer municipi de l’Alt Maresme que tindrà tota la façana marítima edificada.

 

3.- La pretesa necessitat d’equipaments, de serveis o d’habitatge social no pot justificar, de cap manera, l’execució de plans tan desproporcionats com l’ARE de Pineda. Quan l’ARE de Pineda estigui realitzada és probable que la demanda d’equipaments o serveis sigui igual o superior a l’existent abans del seu inici.

 

4.- Entenem que l’aprovació definitiva de l’ARE de Pineda, per part de la Generalitat, sense que ni tan sols s’hagin respost les propostes i al·legacions efectuades durant la informació pública, suposa un menyspreu als processos de participació ciutadana.

 

5.- Com a entitat, es continuarà intervenint per tal que l’execució de l’ARE, en cas de tirar-se endavant, incorpori el màxim nombre de propostes que ja es van fer arribar tant a la Generalitat com al propi ajuntament, durant la fase d’informació pública.

 

6.- Com a entitat instem a l’ajuntament per tal que, a curt termini, finalitzi la desclassificació del sòl urbanitzable encara vigent a la Vall de la Riera i que doni compliment a l’Agenda 21 que va aprovar l’any 2005.

Escribe un comentario

Puede usar HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>